Paj pannonia

SALAMIPAJ

4-6 personer

Deg:
5 1/2 dl mjöl
170 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
1 ägg 3 msk vatten

Fyllning:
300 g ricotta eller keso
3 ägg
1/2 tsk salt
nymlad vitpeppar
2 msk hackad persilja
1 tsk hackad färsk mejram
200 g västerbotten- eller prästost
200 g Pick salami
blandad sallad

Knåda snabbt ihop ingredienserna till degen, lägg i folie och låt vila kylskåpet 2-3 timmar.

Lägg ricottan eller keson i en bunke och blanda i äggen, ett i taget. Smaka av med salt och peppar och rör ner örterna. Skär ost och salami i små tärningar och rör ner i blandningen.

Sätt i ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform med avtagbar kant, ca 25 cm i diameter. Skär av överflödig deg (kan frysas) och picka botten. Häll i fyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 minuter. Servera med en blandad sallad.