Polska charkuterier

I Polen är man liksom i Ungern stora köttälskare. Med sitt nordliga läge på den europeiska kontinenten, är matkulturen baserad på de råvaror som finns i landet; gris- och nötkött, potatis, spannmål och grönsaker som kål och rotfrukter. Havs- och insjöfisk förekommer men är inte så vanligt. Polen är inget vinland. Man dricker istället öl och vodka.

Tillverkningen av charkuteriprodukter har en lång tradition. På landsbygden gjordes om hösten rökta och torkade korvar som skulle klara lång lagring. Griskött var huvudingrediens. Produkterna är lite annorlunda, oftast milt kryddade. Karaktärssmaker är kryddpeppar, kummin, vitlök och enbär.

Idag görs flera av de traditionella klassiska sorterna i moderna fabriker men i enlighet med gamla recept och metoder. Flera av de mest kända produkterna är rökta och torkade vilket gör dem hållbara och kan förvaras i rumstemperatur.

Våra polska charkuterier är klassiska produkter, utvalda och tillverkade av landets bästa producent. Polska charkuterier är spännande, lite annorlunda, milda och mycket välsmakande!

PRODUKTER POLSKA CHARKUTERIER