Pasta Viktor Emanuel

TAGLIATELLE MED SALAMI OCH OSTSÅS

4 personer

300 g tagliatelle
Ostsås:
1 msk smör
1 msk mjöl
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
100 g riven stark ost
salt, peppar
1/2 tsk paprikapulver
ca 400 g tärnad Pick salami (eller 8 tjocka skivor)
4 äggulor
persilja

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och rör till en mjuk smet utan att bryna. Tillsätt mjölk och grädde lite i taget och koka såsen lagom tjock. Tillsätt osten och smaka av med salt, peppar och paprikpulver. Lägg ner häften av salamin och blanda väl.

Koka pastan al dente i saltat vatten, låt den rinna av ordentligt och fördela den på varma tallrikar. Häll sås och salami över. Lägg en äggula i mitten och vrid några varv med pepparkvarnen. Garnera med persilja och servera genast.