Pizza Hungaria

PIZZA MED KRONÄRTSKOCKOR OCH SALAMI

4 personer

Deg:
20 g jäst
1 1/4 dl vatten
1/2 tsk salt
1 msk rumsvarmt smör
5 dl mjöl

Fyllning:
300 g tomater, skållade och skalade
1 burk kronärtskockshjärtan, 400 g
180 g salami i tunna skivor
120 g svarta oliver
250 g mozzarella- eller fetaost
oregano, basilika, rosmarin
olivolja

Smula jästen i en bunke. Lös upp den i ljummet vatten, tillsätt salt, smör och mjöl och arbeta ihop till en deg.

Knåda degen kraftigt 5-10 minuter på ett mjölat bakbord. Låt jäsa 45 min under duk. Kavla ut 2 pizzor på ca 25-30 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel. Sätt ugnen på 230 grader. Skär tomatköttet i små tärningar och fördela dem över pizzorna så att kanten hålls fri och fyllningen inte rinner ut. Dela kronärtskockshjärtana i fyra delar som får rinna av ordentligt. Lägg dem tillsammans med salami och oliver ovanpå tomaterna.

Skär osten i tunna skivor och fördeka över pizzorna. Strö örterna över och droppa på olivolja. Låt ljäsa ett par minuter till. Grädda pizzorna mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och frasiga. Garnera med färsk basilika.